Jun 9

Hvad så nu ?

Posted by Eric . Filed under Generel | 7 Comments

Der er flere af mine venner og bekendte, forældre fra mine børns klasser og familie der spørger mig: ” Hvad gør du nu ? ”

Det korte svar er: Jeg venter. Det lange svar er noget mere indviklet, derfor vil jeg gerne komme med en kort rapport af de ting der er sket siden vi har fået at vide, at Better Place er gået konkurs.

Vi har dannet en lukket gruppe for os tidligere kunder af Better Place. Gruppen har 2 opgaver. Den første er at kunne kommunikere med hinanden, hvilke problemer vi har og for at diskutere forskellige løsninger. På den måde kan vi afstemme vores forventninger til alle andre involverede parter og tale med én stemme, i stedet for at vi hver for sig skal forhandle med de forskellige aktører der er involveret i den her sag. Det kan være Renault eller andre udbyder som Clever. Det er bedst at kunne forhandle med dem, når vi står samlet.

Jeg kan selvfølgelig ikke komme ind på detaljer, men jeg kan røbe så meget, at der er stor aktivitet i gruppen, og at der allerede er blevet afhold diverse møder med nogen af de involverede parter.

Den anden vigtige funktion den lukkede gruppe har, det er at hjælpe hinanden. Vi er mange der har forskellige kompetancer, og  bland andet er der allerede oprettet en google map, hvor vores private ladestandere er tegnet ind, således at vi kan tanke op hos hinanden.

Lige nu hersker der desværre stadigvæk kaos. Det er meget sparsomligt med meldinger fra især Renault og fra el-selskaberne. Så vidt jeg er orienteret, så fungerer alle de private ladestandere forsat, og man kan sagtens lave en aftale med sin el-udbyder om at man kan få strøm på standeren mod betaling selvfølgelig. For mit vedkommende betyder det, at jeg bare fortsætter som før med hensyn til opladning derhjemme.

Værre ser det desværre ud med de offentlige ladestandere. Her er der lidt blandede meldinger fra kurator, el-selskaberne og brugerne. Nogen gange er der strøm, nogen gange ikke. Det er absolut ikke en holdbar situation. Der er mennesker, som er dybt afhængig af at vide om de kan regne med at kunne lade på en bestemt ladestandere eller ej, så her er det tvingende nødvendig at komme med en klar melding snarest muligt. Det er immervæk 2 uger siden, og her ville man godt kunne forvente større ansvar fra især de stor aktører, her tænkes der mest på DONG.

Batteriskiftestationerne er blevet lukket en uge efter konkursen, og det er meget tvivlsomt, om de kommer op igen. Rygterne går, at der er en interessent i Israel, som overvejer at købe konkursboet fra Better Place, men der er ingen der ved hvorfor, og om det kun gælder Israel. Så her må vi se hvad der sker….

Det der er rigtig opløftende ved det hele, er at jeg kan se at vi holder sammen. I den lukkede gruppe er stort set alle meget løsnings orienteret, og for langt de flestes vedkommende vil vi gerne beholde vores elbil og ikke være nødt til at skifte tilbage til stinkebilen. Men vi er også enige i, at vi har købt den her bil fordi den kunne skifte batteri, og nogen er dybt afhængig af den funktionalitet.

Jeg personligt er meget ude at rejse for tiden, for det meste i Afrika, hvilket også betyder, at jeg ikke kan være så aktiv på den her front for tiden. Jeg vil overtale nogen fra den lukkede gruppe til at være gæsteblogger her på siden, for at holde alle andre uden for gruppen orienteret :)

Hav’ en god dag,

eric

 


Facebook Twitter Email

This entry was posted on Sunday, June 9th, 2013 at 15:25 and is filed under Generel. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

7 Responses to “Hvad så nu ?”

 1. Kasper Beck on June 9th, 2013 at 22:07

  Tak for den fine info, jeg syntes det er rart at høre lidt om hvordan det går. Håber selvfølgelig i finder en løsning i alle kan bruge.

  Har i været ved at skaffe jer “mormorkabler” hjem?

  Så er der jo også lidt ekstra muligheder for at bruge ladestik.dk som er en del af plugsurfing, der er også en del private der stiller lademuligheder til rådighed.

  Mange Grønne Hilsner

  Kasper Beck

 2. Michael Milo Schultz on June 10th, 2013 at 07:45

  Tak for info det er rigtig rart at høre hvordan det går.
  Det er fedt at høre hvordan I fleste ønsker at beholde bilen på trods at alt “bøvlet”.
  Det siger meget om jer og om elbiler.

 3. Jan Aage Hansen on June 11th, 2013 at 07:24

  Som supplement til Erics indlæg er det nu sådan, at kuratorerne har været nødsaget til at slukke for alle ladestandere inkl. den derhjemme! Angiveligt pga. nogle software rettigheder. Det er naturligvis særdeles uheldigt for mobiliteten.
  Personligt er min bil grounded hjemme indtil jeg har fået fat i en 230V lader. Den har jeg bestilt ved Opel til levering i morgen.
  Jeg mangler også at finde et midlertidig ladsted i København. Eneste udbyder lige nu er Clever, men de vil have 3,50 kr. per kWh. Det er for meget, når jeg skal bruge 20 kWh til opladning. I alt 3000 kWh per år.
  Jeg håber andre overtager Better Place laderne, eller Clever ændrer pris politik, ellers er det skidt for elbilpendling og for dem der kun kan lade på offentlige ladere.
  Mvh. Jan

 4. Ulla Aalkjær on June 13th, 2013 at 09:38

  En stor tak til Erik for info, og lidt beroligende og vide at der er lidt forhandlinger i gang med at finde nogle brugbare løsninger.

  Vi har været så heldige, at 1 time efter at vores private ladestander blev lukket i mandags, stod vi med et mormorstik, venligst udlånt af Renault i Nørresundby.

  Jeg har dog et spørgsmål,kan forstå på Jan Aage Hansen, at man kan lade fra Clevers standere mod betaling. Hvordan foregår det?

  Indtil nu lever vi fint med at benytte vores mormorstik og være mobil til og fra job, men i næste uge skal vi til Billund Lufthavn og retur ugen efter, så der kommen til at knibe med at transporterer os i vores elskede Fluence (så lang en forlængerledning er nok ikke tilladeligt) og må finde en alternativ måde at komme frem og tilbage på :)

  God dag til jer alle.

  …Ulla.

 5. Jan Aage Hansen on June 13th, 2013 at 15:18

  Hej Ulla
  Prøv at tjekken denne Clever side. God tur
  https://www.clever.dk/produkter/opladning-paa-farten/

  Mvh. Jan

 6. Ulla Aalkjær on June 14th, 2013 at 09:58

  Hej Jan.

  Tusind tak :)

  Mvh. Ulla.

 7. Betina E. Bjerrum on June 14th, 2013 at 10:26

  Kære alle CLEVER har, som jeg tidligere har skrevet,
  undersøgt mulighederne nøje for hvad vi kan tilbyde ift. juridiske
  såvel som tekniske udfordringer – og har nu et konkret tilbud til
  dem af jer med ladebokse derhjemme: Ladeboks hjemme og
  opladningskort til ladenetværket: 0 kr. i opstart og 299 ,- md. for
  leje af boks – plus den fordel at man får 1 krone retur per kWh,
  man lader med på boksen hjemme.Læs specifikationer og mere om
  tilbuddet her:
  https://www.clever.dk/tilbud-til-tidligere-better-place-kunder/ Jeg
  kan godt forstå, hvis nogen af jer måske tænker – hvorfor kan de
  ikke bare overtage – men, som det også fremgår af både kurators
  udmeldinger, og mediernes dækning er sagen ikke så lige til. Læs
  evt.
  http://jyllands-posten.dk/motor/ECE5609619/elbilejere-fanget-i-et-tomrum/
  Bedste hilsner, Betina

 
Social links powered by Ecreative Internet Marketing