Jun 21

Tesla Model S kan også batteriskifte

Posted by Kasper Beck . Filed under Generel | 2 Comments

Så er det blevet tid til mit andet indlæg som gæsteblogger her på siden, og denne nyhed syntes jeg ikke helt man kunne komme uden om, uden at kommentere på.

Det har jo været en del på tale at de ville komme med det, men hvordan og hvornår har været lidt uvist men så i nat dansk tid blev Tesla’s Model S præsenteret med batteriskifte muligheden. Jeg syntes ikke umiddelbart det ligner at Tesla er kommet med noget nyskabende i forhold til Better Place’s koncept. MEN de fremviser her to batteriskifte på samme tid som det tager at fylde benzin på en almindelig bil. Og det er hurtigt. :-)

 

Se evt. videoen her:

 

Grundlæggende syntes jeg at Tesla gør tingene på samme måde som Better Place gjorde:

1. De har bukkede bøjler i hver side til at styre bilen og dens dæk på plads.

2. De har et par stop-klodser der stopper de forreste dæk så man ved bilen er i position.

3. Der føres styrestænger op i bilen så batteriet bliver udtaget og smidt i igen 100% nøjagtigt.

4. Det ny batteri er muligvis fundet frem af “stationen” inden bilen er i position, for at kunne skifte hurtigere.

 

Men som sagt tidligere betyder det ikke jeg syntes det er negativt, hvis Tesla gør det ligesom Better Place, for de gjorde det også rigtigt godt.

 

Det er muligt at disse batteriskifte vil komme til at tage lidt længere tid end halvandet minut, i virkeligheden. For med porte eller andet sikkerhedsudstyr der skal holde alt væk der kan komme i klemme under skiftet, og andre anordninger der gør at os “almindelige mennesker” ikke fejlbetjener bilen i stationen, gør bare at tiden vil blive forlænget en smule, men det går nok stadig rigtig stærkt. Så jeg tror ikke man kan sige de gør det bedre end Better Place, før man har set den første Tesla skiftestation i drift.

 

Jeg ved ikke endnu hvor mange batteriskifte stationer at Tesla regner med at skyde op. Men deres vision om superladerne på de 120 kW regner de med at kunne dække 98% af USA og Canada inden udgangen af 2015, og hvis batteriskifte stationerne følger med i samme hastighed så kommer det til at gå stærkt.

 

Som det også siges i videoen så er superladerne stadig gratis at lade på, og batteriskiftet kommer til at koste det samme som at fylde en tank med benzin. Så det er gratis hvis man har tid og koster en smule hvis man har travlt.

 

Men jeg tror desværre ikke lige nogle af tilbudene her, kommer til at komme til Danmark i større grad lige med det samme, men det er ihvertfald spændende at følge med i!

 

 

http://elbilisten.blogspot.dk/

 

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck


Facebook Twitter Email

This entry was posted on Friday, June 21st, 2013 at 10:08 and is filed under Generel. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Tesla Model S kan også batteriskifte”

 1. Asger Grønkjær on June 25th, 2013 at 13:39

  Ja det er spændende, og det, det i hvet fald viser er, at den fejlslutning mange har gjort, at fordi BP ikke kunne sælge flere Fluence biler er BatteriSkifte løsningen en død teknologi, bevist fejlagtigt – og man bør koncentrere indsatsen og stå sammen om at føre skiftestationerne videre i Danmark ( og Israel – og Amsterdam ) så vi ikke taber alt på gulvet og bliver sat tilbage men fastholder at være foregangsland. Det kæmper vi for i FDEL.DK

 2. Steffen on August 2nd, 2013 at 02:16

  I suggest 3 healers to make wow gold (Steffen) the game themselves.

  The Heroic Rotface fight can seem a bit chaotic at times but is pretty simple,
  a perma ban doesn’t really mean a perma ban doesn’t really mean a perma ban.

  After entering the room turn left and go across the water,
  trees, and concrete.

 
Social links powered by Ecreative Internet Marketing